Om redaksjonen

Gro Skottun var med på å starte Norsk Gestaltinstitutt i 1986 hvor hun i dag er prorektor. Gro er utdannet sosionom (1970), gestaltterapeut (1990) med 3-årig etterutdanning ved Multi-di-Mens i Nederland og har en MSc i Gestalt Psychotherapy fra England (2004). Gro oppnådde tittelen førstelektor i desember 2011.

Gro har undervist internasjonalt i mange år, hovedsakelig ved instituttene i Praha og Budapest der NGI har hatt ansvar for undervisningen. Hun har hatt flere verv i forskjellige nasjonale og internasjonale organisasjoner innen gestaltterapi og alternativ medisin.

Gro er redaktør av Norsk Gestalttidsskrift, som er et vitenskapelig tidsskrift. Hun har publisert flere vitenskapelige- og faglige artikler og er medforfatter av boka: Gestaltterapi. Lærebok i teori og praksis. Boken er oversatt til engelsk på Routledge med tittelen: Gestalt Therapy Practice. Theory and Experiential Learning.


Bodil Fagerheim ble utdannet gestaltterapeut ved NGI i 2005 og tok deretter to års etterutdanning samme sted. Noen år senere tok hun utdanningen Developmental Somatic Psychotherapy hos Ruella Frank i New York.  

Fra tidligere har Bodil mange års erfaring som journalist, redigerer og grafisk formgiver fra dagspressen og magasiner. Fra 2010-2012 var hun redaktør for Gestaltmagasinet. 

I flere år jobbet hun som veileder for arbeidssøkende i tiltaksbedrifter og som veileder og annenspråkslærer i Nav. I tillegg hadde hun egen praksis som gestaltterapeut hvor hun jobbet med enkeltpersoner, grupper og par. 

I 2010 ble Bodil medlem av redaksjonen i Norsk gestalttidsskrift. Ved siden av å skrive egne artikler, bidrar hun med skriveveiledning. Hun har også ansvaret for å ferdiggjøre alle manus til produksjon samt oppfølging av den tekniske prosessen fra redaksjonens side

Ben Pedersen har sittet som medlem i redaksjonen i Norsk Gestalttidsskrift siden høsten 2020 og har selv publisert tekster i tidsskriftet. Han er utdannet sosialantropolog ved UiO, der han skrev masteroppgave om selgerne av gatemagasinet =Oslo. 

Han fullførte utdanningen som gestaltterapeut ved NGI i Oslo våren 2021 og driver i dag sin egen gestaltterapeutpraksis sentralt i Oslo (TerapeutPedersen.no). På hjemmesiden til praksisen finner du blant annet en blogg der han skriver tekster som dreier rundt temaene psykisk helse og mindfulness. Han har over 20 års erfaring med meditasjon/mindfulness og er opptatt av hvordan dette kan kombineres med gestaltterapi i arbeid med klienter.

Ben er låtskriver, tekstforfatter og utøvende musiker under artistnavnet Herr Pedersen. Han har gitt ut tre album, en rekke singler, og spiller stadig konserter rundt omkring i landet. Fra tidligere har han blant annet erfaring som veileder i Nav og i Helsedirektoratet og som miljøterapeut i Kirkens Bymisjon innenfor rus og psykiatri. Ben har også erfaring fra redaksjonsarbeid i Betwixt & Between og Antropress, to ulike studenttidsskrift ved UiO.